U bent hier

Kinderwerk 2016-2017

Door Redactie op di, 16/08/2016 - 17:28

Na goedkeuring te hebben gekregen van de kerkenraad, willen we graag na de zomervakantie beginnen met de nieuwe vorm van Kinderkerk. Op zondag 4 september starten we.

Wat gaat er precies veranderen?
Elke zondag is er Kinderkerk. Dit houdt in dat we een soort van kindernevendienst houden maar dan langer dan dat we gewend waren. De zondagsschool zal er dan niet meer zijn. Deze nieuwe vorm noemen we dan ook Kinderkerk. 

Kleine Kinderkerk
Na het stil gebed zingen we samen met de gemeente het kinderlied Samen in het Licht. Daarna verlaten we de kerk en zoeken we ons eigen plekje op. We willen op langere termijn wel een ander kinderlied gaan introduceren maar om niet te veel te veranderen blijven we de eerste maand Samen in het Licht zingen. We komen weer in de kerk tijdens de collecte. Dan is er ook even gelegenheid om te vertellen wat we hebben gedaan/gemaakt. Met de kleine kinderkerk blijven we het materiaal van 'Vertel het maar' gebruiken.

Grote Kinderkerk
We houden ongeveer 5 keer per seizoen een grote kinderkerk. Dit houdt in dat de kinderen niet in de kerk komen maar in het gebouw. Daar houden we  met de kinderen een speciale kinderkerk, hierbij gebruiken we thema’s. We werken uit een boek van Royal mission. Het thema voor dit seizoen is: Geef acht God wacht! .

Vriendelijke groet, 
Team kinderwerk