U bent hier

Kinderwerk 2015-2016

Door Redactie op wo, 06/07/2016 - 12:53

Beste Gemeente,

Er is alweer bijna een seizoen voorbij en dan hebben we weer zomervakantie. Graag wil ik jullie even vertellen wat we dit seizoen allemaal hebben gedaan en wie er aan mee hebben gewerkt.

Het kinderwerk start net als de club en catechisaties na de zomervakantie weer op. Vorig jaar hebben we tijdens de zomervakantie de kindernevendienst door laten gaan. Dit is mede mogelijk gemaakt door leiding die hun tijd hiervoor extra beschikbaar hebben gemaakt. Dank hiervoor.

We hopen deze zomervakantie ook weer een planning rond te krijgen om voor de kinderen een kindernevendienst te kunnen houden.

Het startweekend in 2015 was zeer geslaagd, er waren veel kinderen en we hebben een hele leuke middag gehad. We zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het startweekend in september.

Anita van der Vaart en Wiebina Top hebben het kerstproject gedaan, mooie lantaarns gemaakt met elke week een nieuw plaatje/thema op kandelaar. Dank voor jullie geweldige inzet!

Wiebina Top heeft een winterfair georganiseerd, het kinderwerk heeft mooie potjes versierd om deze daar te verkopen. En de opbrengst is voor het kinderwerk.

We hebben twee nieuwe adoptiekindjes van Pikulan, Vera heeft een stukje de Tsjerkefinster gezet om de gemeente ook op de hoogte te stellen.

Dit jaar hebben we voor het eerst het kinderkerstfeest samen met de JLS georganiseerd. We hebben een sfeervolle kerstkuier gehad door Surhuizum, en het hele dorp kon het mee beleven. Mooi dat we zo gezamenlijk op weg kunnen gaan als school en kerk. Wij als kinderwerk hebben het als zeer positief ervaren. Het is de bedoeling om dit jaar weer te gaan samenwerken met de JLS om de kinderen een prachtig kinderkerstfeest te geven.

Ik ben vast dingen vergeten, maar dit is een indicatie van wat we doen. Voor na de zomervakantie hopen we het kinderwerk een iets andere invulling te geven, we zijn bezig met een nieuwe opzet. Zodra er meer bekend is laten we het weten.

Hierbij wil ik ook heel graag van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te doen voor de nieuwe leiding voor volgend jaar. Lijkt het jou nou ook superleuk om samen met de kinderen te ontdekken hoe geweldig het is om een relatie met de Heer te hebben, er een feestje van te maken op de zondagmorgen, te zingen, waardevolle gesprekken voeren, bijbelverhalen vertelllen/uitbeelden/schetsen, creatief bezig zijn, meehelpen met knutselen, leuke spelletjes bedenken, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan?! Geef je dan op bij mij, en dan neem ik z.s.m. contact met je op. Leeftijd van 12-100 jaar

En last but not least... Alle kinderwerkers superbedankt voor jullie geweldige inzet afgelopen seizoen!

Anita van der Vaart, Wiebina Top, Grietje Pool, Sjoukje Groen, Vera Atsma, Aukje Geertsma, Silvia Visser, Anja Mozes, Geertje Tuakora, Doethyna Vriezema, Anneke van Duinen en Anita van der Schors.

Op naar een nieuw seizoen, nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden! God wijst ons de weg.

Anke Hartholt