U bent hier

De Kinderwerkcoördinator

Door Redactie op za, 05/12/2015 - 11:49

Hallo, ik ben Anke Hartholt, er werd mij van't Zomer gevraagd of ik een stukje wou schrijven over het vrijwilligerswerk wat ik voor de kerk mag doen. Het is er nog niet eerder van gekomen om een stukje te schrijven omdat ik te druk bezig was met mijn werk in Gods koninkrijk.

Sinds 2013 ben ik actief in het kinderwerk. Vol enthousiasme ben ik hierin gestapt. En binnen de kortste keren werd dit enthousiasme ook goed benut want ik heb Greetje Barwegen haar taken overgenomen voor coördinator van het kinderwerk.

Dit houdt in dat ik de roosters maak van de kinderwerkers die kindernevendienst of zondagschool geven. Ook draag ik zorg voor dat dit in het Tsjerkefinster, op Facebook en Surhuizum-online komt te staan. Het is de bedoeling dat er werkgroepjes gemaakt worden voor bijzondere diensten, zoals kinderkerstfeest, overstapdienst, startweekend en kinderdiensten. Deze werkgroepjes worden gevormd door de kinderwerkers en zelf doe ik ook nog mee, omdat er simpelweg niet genoeg leiding is. Dus voel je geroepen om ons team te versterken.

Verder regel ik 2 vergaderingen per jaar waarin we alle zaken over het kinderwerk bespreken. En ben ik contactpersoon voor alle zaken die iets met kinderwerk te maken hebben. Ook geef ik 1x in de maand met veel plezier zondagschool en help ik met organiseren van verschillende diensten (startweekend en de kinderdienst).

Van het voorjaar ben ik met Neeltje naar een Trainingsdag geweest voor kinderwerkers in Lelystad. Dit werd georganiseerd door Royal Mission. Het was een prachtige bemoedigende dag waar we weer vol inspiratie en enthousiasme mee naar huis konden. En waar ik een Bijbeltekst hoorde die me als het soms tegenzit met bepaalde zaken omtrent het kinderwerk/kerk weer bemoedigd en opbouwt.

Romeinen 12:11
11 Laat uw enthousiasme niet bekoelen, maar laat u aanvuren door de Geest en dien de Heer.

We mogen ons best doen om de kinderen het mooiste cadeau mee te geven wat er bestaat. En dat is Jezus onze verlosser. Samen met De Drie-eenheid in ons midden mogen we vragend bidden voor een gezegend kinderwerk en een gezegende gemeente in Jezus Christus. Bid u met mij mee?

Anke Hartholt