U bent hier

Alpha-cursus

Door Redactie op do, 04/08/2016 - 11:21

In september hopen we weer een alpha-cursus te starten in Surhuizum. Het is een kennismaking met het christelijk geloof. Maar het kan ook een verdieping en groei van je geloof betekenen. Verschillende onderwerpen komen aan bod. Het christelijk geloof saai, onwaar, achterhaald? Wie is Jezus? Hoe leidt God ons? Heeft het leven zin? Komt er nog iets na de dood? Een alpha-cursus bestaat uit 10 avonden en er is een alpha-weekend. Elke avond beginnen we met een gezamenlijke warme maaltijd. Dit is een moment van ontmoeting en gezelligheid. Na de maaltijd wordt het onderwerp van de avond uitgelegd en besproken . We werken aan de hand van een boekje: Is er meer? Ontdek het zelf!

Het alpha team uit Eastermar zal de avonden inhoudelijk leiden. Ze hebben de cursus al vaak gegeven en hebben veel ervaring. Vanuit Surhuizum worden zij ondersteund door Andries Poelman en Klaske Ytsma. Als je mee wilt doen kan dit door je op te geven bij Klaske (tel. 352342) of Andries (tel. 352214). Ook als je mee wilt doen in de ondersteuning/begeleiding van de groep kun je je aanmelden bij Andries of Klaske! We komen bij elkaar op de maandagavonden. De data worden nog bekend gemaakt in Tsjerkefinster of Kerkgroet.

Mocht je niet mee willen doen maar wel willen helpen door bv. te koken, dan kan dat ook . De boodschappen worden vergoed. Heb je belangstelling om de cursus te volgen ? Je bent van harte uitgenodigd!

De alpha-groep van Surhuizum