U bent hier

Kerk zijn inde tijd van corona

Door Redactie op ma, 23/03/2020 - 20:44

Alles gaat anders dan anders. Het corona-virus legt niet alleen het maatschappelijk leven voor een groot deel stil, maar ook het persoonlijke leven van mensen. Sociale contacten worden tot een minimum beperkt. Mensen zijn vrij en voelen zich toch opgesloten. Veel mensen maken zich zorgen over hun eigen gezondheid of over de gezondheid van naaste familie of vrienden. Een deel van de bevolking wordt getroffen door een acute stop in het inkomen en zo is er nog meer te noemen. 

​Maar er zijn ook mogelijkheden en die willen we als kerkelijke gemeente ook gebruiken. Hoewel de kerkdiensten op dit moment geen doorgang vinden, zal er de komende zondagen wel om 9.30 uur een korte uitzending zijn via 

http://kerkdienstgemist.nl/stations/991-protestantse -gemeente-surhuizum.

Naast een kleine overdenking zal er in de voorbeden aandacht geschonken worden aan bijzonderheden die bekend zijn uit de gemeente en het dorp. U kunt aandachtspunten voor het gebed doorgeven via onderstaand mailadres. Aan het einde van de uitzending worden berichten doorgegeven met het oog op de komende tijd. 

​Op de website van de Protestantse Kerk in Nederland is veel informatie te vinden over concrete maatregelen, en ook materiaal voor bemoediging en ondersteuning. Zie www.protestantsekerk.nl. Daarnaast is het mogelijk om bij vragen of behoefte aan contact te bellen of te mailen naar de dominee. We wensen alle lezers sterkte toe en sluiten af met een bemoediging uit de bekende Psalm 23 uit de Bijbel. Een Psalm van David die zegt: 

De Heer is mijn herder. 

Ook al gaat mijn weg door een donker dal, 

ik vrees geen gevaar, 

want U bent bij mij.

 

Namens de kerkenraad,

dominee Guda Borger, tel. 0512-355485 

e-mail: dsborger@pknsurhuizum.nl

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Ter informatie vanuit de burgerlijke gemeente:

De medewerkers van KEaRN zetten zich graag in om de inwoners van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel te ondersteunen waar dat nodig is. Vooral in onzekere tijden ontstaat er een (nog grotere) kwetsbare doelgroep die extra aandacht verdient. Hoewel het fysieke contact tot een minimum wordt beperkt, zijn er gelukkig ook op afstand (telefonisch, per post en online) vele mooie manieren om toch naar elkaar om te kijken. Daarom is KEaRN iedere werkdag bereikbaar voor een luisterend oor, steun en advies. Zowel telefonisch via 0511–465200 als ook online.   

            Bent u zelf (of iemand in uw omgeving) nog wel fit maar u zit wel thuis door het Corona Virus? Dan kunt u misschien wel iets voor een ander doen, een boodschapje, een belletje of bijvoorbeeld een kaartje sturen. Heeft u zelf een ander leuk idee/initiatief of zou u graag wat voor een ander willen doen maar weet u nog niet wat? Laat het ons weten, wij van KEaRN zetten ons namelijk de komende tijd in om mensen op gepaste afstand met elkaar in contact te laten komen. Neem een kijkje op de website, daar vindt u initiatieven om corona-proof met elkaar in contact te blijven: http://www.kearn.nl/corona. Ook de korte uitzendingen van onze protestantse gemeente op zondagochtend worden als het goed is binnenkort vermeld.